KARLSTAD 3 MAJ

EX-konferensen 2023

Ta del av de senaste nyheterna i branschen under en dag med en välfylld agenda. Detta är konferensen för dig som värnar om en trygg och hållbar arbetsmiljö vid hantering av brandfarliga varor. Vi vill inspirera, motivera och bidra med kunskap och tips på vägen i arbetet du gör i din verksamhet. Med det gemensamma målet att alla ska komma hem oskadda vid arbetsdagens slut.

Kunskap & inspiration

Programgruppen arbetar intensivt med årets program som kommer beröra många spännande områden såsom nya föreskrifter, kompetens, EX-installationer, vätgas, olyckor mm. Myndigheten MSB kommer och föreläser om den nya vätskeföreskiften som är på väg, och hur den kommer påverka er verksamhet.

I anslutning till konferenslokalen kommer det finnas en minimässa där man kan ta del av de senaste produkterna från olika leverantörer och skapa nya kontakter.

Vi konfererar på Karlstad CCC som är en av Nordens största kongress- och konferensanläggningar med utsikt över mäktiga Klarälven och Sveriges längsta stenbro. Bara det! Lunchen serveras i restaurang Karl IX som är både svanenmärkt och kranmärkt.

Program

Tid Program
08:00 Samling, registrering
08.30 Inledning
08.40 EX-kompetens för vem och varför
Rolf Kinck, Trainor
09:30 Fika
Besök hos utställarna
10:00 Den nya klassningshandboken
David Gårsjö, Danmat
11:00 Elektriska och icke-elektriska tändkällor
Jan Hill, Preventex
12:00 Lunch
Besök hos utställarna
13:00 Hur stor risk utgör statisk elektricitet?
Anders Thulin, Exolutions
13:45 Hantering av vätgas
David Gårsjö, Danmat
14:30 Fika
Besök hos utställarna
15:00 Den nya vätskeföreskriften
Johannes Forsberg, MSB
15:50 Summering
16:00 Tack för idag!

Föreläsare

Johannes Forsberg

Civilingenjör kemiteknik. Arbetat på MSB sedan 2011 med både brandfarliga varor och transport av farligt gods. Bakgrund inom läkemedelsindustrin och skogsindustrin.

Jan Hill

Utbildad elingenjör och arbetar som konsult inom EX-området sedan 1989. Har även varit handläggare på MSB. Arbetar som sekreterare i SEK TK 31 med att utarbeta nationella och internationella standarder inom EX-området. Driver Preventex AB sedan 2019.

föreläsare David
David Gårsjö

Konsult på Danmat AB som arbetar med bland annat projektledning, riskhantering och utbildning inom biogas- och fordonsgasbranschen. Civilingenjör i kemiteknik med ett mångårigt förflutet på MSB.

Rolf Kinck

Arbetar på Trainor med utbildningsfrågor inom EX.

Anders Thulin

Anders är kemiingenjör och arbetat många år som produktionsansvarig inom färgindustrin. Drivit egen konsultverksamhet sedan 1990 med statisk elektricitet som specialitet. Deltar även som svensk expert i SEK TK101. Ägnar sig främst åt audits (riskanalyser) hos kemisk industri samt industri med dammexplosionsrisker.

Vill du presentera dina produkter och skapa nya kontakter på EX-konferensen 2023 i Karlstad?

Vi erbjuder nu möjligheten för utställare att i anslutning till konferensen kunna presentera sina produkter och tjänster för en intresserad publik.

Anmälan till EX-konferensen 2023

3 maj 2023 på Karlstad CCC i Värmland

Pris: 3 400 kr (exkl. moms)

Genom att fylla i formuläret nedan anmäler du dig till EX-konferensen 2023 i Karlstad den 3 maj. Priset är 3 400 kr exkl. moms. I avgiften ingår kaffe, lunch och dokumentation. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person.

Kontakta oss på telefon 054-770 74 10 om du har några frågor.

Varmt välkommen med din anmälan senast 18 april.

EX-konferensen arrangeras av Preventex AB i samarbete med det världsledande företagsklustret Paper Province som arbetar inom skogsbaserad bioekonomi.